Ανακοίνωση Ανυπότακτου Μαθητή

animath_logo

“Η απεργία των καθηγητών ακυρώθηκε. Όλα μας τα προβλήματα λύθηκαν, μπορούμε πλέον ελεύθερα να δώσουμε τις πανελλαδικές μας εξετάσεις και να ονειρευτούμε για το μέλλον μας.”

Αυτό προπαγανδίζουν τις δύο τελευταίες μέρες τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και της κυβέρνησης. Προσπαθούν να δώσουν το δικό τους μάθημα στον λαό, ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν οι αγωνιζόμενοι καθηγητές και για αυτό έπρεπε να επιστρατευθούν, ότι αυτοί είναι που διαλύουν την παιδεία και τα σχολεία μας επειδή επιλέγουν να απεργήσουν και να αγωνιστούν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έκανε πίσω σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Τελικά αποφάσισε πως οι καθηγητές μαζί με τους μαθητές-φοιτητές και τους εργαζομένους στο πλάι τους, δεν μπορούν να σπάσουν την επιστράτευση. Έδωσε το δικό του μάθημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Έδειξε ότι πιστεύει πως ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να παραβγούν σε αυτό το σάπιο σύστημα που στέλνει συμμαθητές μας στο νοσοκομείο επειδή δεν έχουν λεφτά να φάνε.

Από τη άλλη είχαμε και την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ να καταδικάζει από την αρχή των αγώνα των καθηγητών και να τάσσεται ενάντια στην απεργία, και την ΚΝΕ να ζητάει από τους μαθητές να δώσουν τον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων με ψηλά το κεφάλι. Έδωσαν και αυτοί με το δικό τους τρόπο, το δικό τους μάθημα.

Όλοι αυτοί έδωσαν τα δικά τους μαθήματα. Στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εργαζομένους. Η αλήθεια ότι Μάθαμε πολλά και με αυτές τις γνώσεις θα πορευτούμε από εδώ και πέρα :

– Μάθαμε ότι Είναι σάπια και επικίνδυνη για τον λαό μια κυβέρνηση που επιτάσσει τους καθηγητές μας και που τους απειλεί με απόλυση επειδή διάλεξαν να αγωνιστούν. Ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα μπορεί να βάλει στην φυλακή μαθητές επειδή έκλεισαν το σχολείο τους. Ξέρουμε ότι είναι αυτή που διαλύει τα όνειρα μας. Γνωρίζουμε ότι για όλο και περισσότερα παιδιά, οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα εμποδίζονται όσο δεν θα υπάρχουν σχολεία, καθηγητές, ολιγομελείς τάξεις και θέρμανση στις αίθουσες. γνωρίζουμε ότι η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών δεν θα μειώσει την ανεργία στους νέους που φτάνει το 64%, δεν θα αυξήσει τους μισθούς των 400 ευρώ, δεν θα δώσει τις θέσεις εργασίας στους γονείς, δεν θα βάλει φρένο στις αυτοκτονίες. Θα δώσουμε μάχη για να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση και μαζί κάθε σύμμαχο της.

– Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Κοιτάνε μόνο πως θα βολευτούν, και στην πρώτη δύσκολη στιγμή πουλάνε τους εργαζομένους, όπως έκαναν και τώρα με τους καθηγητές.

– Μάθαμε πολλά και για το ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί στα λόγια να φαίνεται καλός αλλά στην πραγματικότητα δεν εμπιστεύεται τον ίδιο τον λαό. Συμμαχεί με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ για να μην απεργήσουν οι καθηγητές. Έχει σαν μοναδικό στόχο να ανέβει στην εξουσία, δεν νοιάζεται για τους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων.

– Μάθαμε πως το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μιλάνε για αγώνες και ανατροπές αλλά κωλώνουν στην κρίσιμη στιγμή. Η ΚΝΕ, μας μοιράζει χιλιάδες φυλλάδια που λένε για αγώνα και για μια άλλη κοινωνία. Και τώρα που οι καθηγητές έκαναν μαζικές συνελεύσεις για να διεκδικήσουν ένα άλλο σχολείο, έμειναν έξω από αυτό τον αγώνα και απλά το κατήγγειλαν. Μας πως θα έρθει η ανατροπή αν δεν δώσεις αυτές τις μάχες;

 Αυτοί μας έδωσαν το μάθημα τους. Όμως και εμείς θα τους δώσουμε το δικό μας μάθημα. Το μάθημα του να παλεύεις για τα δικαιώματα σου. Το μάθημα ότι δεν θα γίνουμε κανίβαλοι- όπως θέλουν- να τρώμε ο ένας τον άλλον. Γνωρίζουμε ποιοι μας χτυπάνε και ποιους πρέπει να χτυπήσουμε. Όλοι μαζί, μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι θα σταθούμε ενάντια στην κυβέρνηση των γκλοπ και των τηλεπαραθύρων, ενάντια στην ανάπτυξη που ονειρεύεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραφράζοντας τα λόγια ενός συμμαθητή μας δηλώνουμε το εξής : Μπορεί τελικά η κυβέρνηση να έκανε αυτό που ήθελε, άλλα δεν θα μου στερήσετε το δικαίωμα να χαμογελάω, να ονειρεύομαι, να ελπίζω, να αγωνίζομαι για καλύτερη ζωή για μια ανθρώπινη κοινωνία. Τις επόμενες μάχες που έρχονται θα τις δώσω μαζί με τους καθηγητές μου, τους φοιτητές τους εργαζόμενους έχοντα πάρει όλα τα παραπάνω μαθήματα. Και σε αυτές τις μάχες θα μάθετε όλοι εσείς, ότι ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει για την πορεία ενός τόπου, θα μάθετε όλοι εσείς που κυβερνάτε ότι η νεολαία και οι εργαζόμενοι θα πουν την τελευταίοι λέξη σε αυτόν τον πόλεμο που έχετε εξαπολύσει.

 http://anypotaxtos-mathitis.gr/

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις συλλογικοτήτων, Μαθητές. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s