Ψήφισμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της συγκυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να καταστείλει τον απεργιακό αγώνα των Εκπαιδευτικών προχωρώντας στην πολιτική επιστράτευσή τους, πριν ακόμα αποφασιστεί από τις Ε.Λ.Μ.Ε. η κινητοποίησή τους.

Ο νέος αυταρχικός και αντιδημοκρατικός κατήφορος της τρικομματικής συγκυβέρνησης δεν έχει πλέον όρια, χρησιμοποιεί κάθε μέσο και τρόπο για να απαξιώσει, συκοφαντήσει και διασπάσει κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων που στενάζουν από τις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα.

Θεωρεί ότι με την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων θα καταργήσει κάθε συλλογική και αγωνιστική δράση.

 Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να στρέψει τους γονείς και μαθητές ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών δήθεν ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον και την αγωνία των νέων, όταν τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι με τις πολιτικές τους η ανεργία έχει ξεπεράσει το 67% στις ηλικίες αυτές.

Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και στην Παιδεία είναι αυτή που τρομοκρατεί τη νέα γενιά και όχι ο αγώνας των εκπαιδευτικών που παλεύουν για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και την αναβάθμισή της.

Η συγκυβέρνηση πλέον έχει επιλέξει το δρόμο της αυταρχικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς με μοναδικό στόχο να κάμψει κάθε κοινωνική αντίδραση στην παραπαίουσα αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική της.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει και καταδικάζει τον αυταρχισμό της συγκυβέρνησης και καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με κάθε τρόπο και πρωτοβουλία να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγωνιστική συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για να υπερασπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων και της τρόικα.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστικής Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

        Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                             Γιάννης Τσούνης

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s