Στρατευμένοι που υπηρετούν στηρίζουν τον αγώνα των Επίστρατευμένων εκπαιδευτικών που αγωνίζονται

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΠΟ 19 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ:

 • Σ.Ε.ΤΗΛ.
 • 558 ΜΚΤΠ ΠΡΩΤΟΚΚΛΗΣΙ
 • 12 ΤΥΠ
 • 745ΒΜΧ
 • 79 ΤΜΧΕΘ
 • 5Ο2 ΜΚΤΠ
 • 503ΤΠ
 • ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗ
 • ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ
 • Κ.Ε.Πεζικού ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ
 • ΚΑΑΥ ΜΑΚΡΥΣ
 • ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
 • ΚΑΑΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
 • ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ
 • 117 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ
 • Κ.Ε.ΥΛΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΛΑΜΙΑ
 • 98 ΑΔΤΕ
 • Κ.Ε.ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΘΗΒΑ
 • 71η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Συνάδελφοι,

σας καλούμε να στηρίξετε τον αγώνα των καθηγητών, που είναι και δικός μας αγώνας, βάζοντας υπογραφή στο παρακάτω ψήφισμα, ανοίγοντας συζήτηση σε όλες τις μονάδες και να λάβετε όποια πρωτοβουλία κρίνετε σκόπιμη εκφράζοντας την Αγωνιστική Αλληλεγγύης σας.
Ένας αγώνας που αντιμετωπίζει τη βάρβαρη κρατική καταστολή, την τρομοκρατία των καναλιών και των μεγαλοδημοσιογράφων.

Μέσω της επιστράτευσης, το σύστημα και η κυβέρνησή του θέτουν «στο γύψο» το δικαίωμα της απεργίας, προχωράνε ένα ακόμα βήμα (το τρίτο μέσα σε λόγους μήνες, μετά τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες) στη σφαγή των στοιχειωδών πολιτικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μια σφαγή απαραίτητη για να περάσει η πολιτική της εξαθλίωσης, της ανεργίας της συντριβής οποιουδήποτε δικαιώματος έχει κατακτήσει η εργατική τάξη και ο λαός.
Μια πολιτική που συντρίβει τόσο τα εργασιακά δικαιώματα του κλάδου όσο και τα δικαιώματα της νεολαίας στις σπουδές.

Πρέπει τώρα Εμείς, οι Δούλοι των Στρατοπέδων και οι Αναλώσιμοι της πρώτης γραμμής, που
βιώνουμε ίσως με τον χειρότερο τρόπο την εκμετάλλευση και τον καταναγκασμό να σταθούμε δίπλα στους αγωνιζόμενους γονείς, αδελφούς και φίλους μας.

Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ρίξουμε το Μνημόνιο, τη βάρβαρη ταξική πολιτική και την Κυβέρνηση που έφτασε την ανεργία των νέων στο 64%, που ξεπουλά τα πάντα και μας μετατρέπει όλους σε Δούλους του 21ου Αιώνα.

Δε μας μένει άλλος δρόμος…

Είμαστε όλοι καθηγητές !

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε πλέον στο στόχαστρο και την εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται ως άλλες Ιφιγένειες για να ξεπληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι και να μη χάσουν κέρδη οι επιχειρηματίες.

Με βάση αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκουν οι άθλιοι της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να μειώσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και ψηφίζουν αιφνιδιαστικά νόμους για τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Γι’ αυτό καταργούν χιλιάδες σχολεία σε όλη τη χώρα και χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών, απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές, θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση των εκπαιδευτικών, την «αξιολόγηση»-χειραγώγηση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου τους με στόχο τη δημιουργία εργασίας λάστιχο και στο δημόσιο σχολείο (όπως και στον ιδιωτικό τομέα) και την «ανακάλυψη» εκπαιδευτικών που είναι «υπεράριθμοι», ώστε να απολυθούν. Γι’ αυτό ετοιμάζει νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να αντικατασταθεί από αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και η διδασκαλία από συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς. Γι’ αυτό διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και τους εξαθλιώνουν, υποχρεώνοντάς τους να μετακινούνται σε απομακρυσμένες περιοχές για πολλά χρόνια και με επίδομα αντί για μισθό.

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απεργία τους είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στο μέλλον, είναι απεργία για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Και η νίκη της μπορεί να γίνει αφετηρία για να απαλλαγεί όλος ο λαός με τους αγώνες του από των εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους και των αντεργατικών μέτρων.

Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Αυτή όμως και το σύστημά τους έχει δημιουργήσει ένα σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, την ίδια στιγμή που οι θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περικόπτονται, οι σχολές καταργούνται, η ανεργία στους νέους εκτινάσσεται στο 64% και η μετανάστευση θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι’ αυτό όλες και όλοι είμαστε στο πλευρό τους!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν!

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Θα βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις συλλογικοτήτων. Bookmark the permalink.

2 Responses to Στρατευμένοι που υπηρετούν στηρίζουν τον αγώνα των Επίστρατευμένων εκπαιδευτικών που αγωνίζονται

 1. Pingback: Στρατευμένοι που υπηρετούν στηρίζουν τον αγώνα των Επίστρατευμένων εκπαιδευτικών που αγωνίζονται | zoi vareli-stefanidi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s