ΕΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθηγητών
Ακόμα μια παράνομη απεργία και επιστράτευση απεργών, αυτή τη φορά πριν καν πραγματοποιηθεί!

Ακόμα μια επίδειξη δύναμης από το κράτος, δύναμη που βασίζεται στο φόβο της ανεργίας, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς και στα μέσα μαζικής προπαγάνδας.

Τα παπαγαλάκια των δελτίων ειδήσεων φωνάζουνε με πάθος τις τελευταίες μέρες ότι δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται αγώνες στην πλάτη των μαθητών, ότι δεν είναι δυνατόν οι «τεμπέληδες» καθηγητές να διαμαρτύρονται για ένα 2ωρο παραπάνω δουλειάς. Ξεχνάνε όμως να αναφερθούν έστω σε κάποιες πολύ βασικές επιπτώσεις της εφαρμογής αυτού του νομοσχεδίου.

Η αύξηση του ωραρίου, πέρα από περαιτέρω μείωση μισθού, αντιστοιχεί σε χιλιάδες απολύσεις. Τουλάχιστον 10-15.000 εκπαιδευτικοί θα προστεθούν στην στρατιά των ανέργων. Οι αναπληρωτές, που έστω για λίγους μήνες διαγράφονταν από τις λίστες ανεργίας, θα αποτελούν παρελθόν. Ταυτόχρονα εκατοντάδες οικογένειες εκπαιδευτικών οδηγούνται σε υποχρεωτική μετακίνηση, όπου οι φωτισμένοι του υπουργείου κρίνουν απαραίτητο. Και αν όλα αυτά μπορούν να αφήσουν κάποιον αδιάφορο, τα σχολεία και η ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης υποβαθμίζεται ραγδαία, αφού το κλείσιμο σχολείων και η αύξηση μαθητών ανά τάξη είναι δεδομένη.

Αυτά για την αντιμετώπιση της άγνοιας και της κρατικής προπαγάνδας.

Για την αντίσταση στην επικείμενη επίθεση τι κάνουμε;

Στους καθημερινούς αγώνες που δίνουμε, ο αγώνας των καθηγητών για αξιοπρέπεια είναι ακόμα μια ευκαιρία να δείξουμε τη δύναμη που έχουμε όταν οργανωνόμαστε ως εργατική τάξη και ως κοινωνία. Και η νίκη τους σε αυτόν τον αγώνα εξαρτάται άμεσα από την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων.

Κάθε εργαζόμενος, είτε ο εργοδότης του είναι το κράτος είτε είναι ιδιώτης, πρέπει να καταλάβει πως το χτύπημα σε έναν εργαζόμενο είναι χτύπημα σε όλους και πως οφείλει να σταθεί αλληλέγγυος σε αυτόν τον αγώνα, πριν έρθει η σειρά του να επιστρατευτεί.

Κάθε μαθητής πρέπει να καταλάβει πως είναι ο μελλοντικός εργαζόμενος και πως ο αγώνας που γίνεται, γίνεται για δικό του όφελος. Πως σε αυτό το μοντέλο εξαθλίωσης που χτίζουν, στην πολυπόθητη σχολή για την οποία παλεύει τώρα, αύριο μπορεί να έχει μπει λουκέτο. Και πως ακόμα και αν την τελειώσει τον περιμένει η ανεργία και η εξαθλίωση.

ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας όλης της κοινωνίας και της εργατικής τάξης

μαζικές καταλήψεις σχολείων

μπλοκάρισμα με κάθε μέσο της διαδικασίας των εξετάσεων

αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων

 

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ,

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ

 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Advertisements
This entry was posted in Ανακοινώσεις συλλογικοτήτων. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s