ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η επιστράτευση δε θα περάσει

Το Δ.Σ του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM, καταγγέλλει σαν απαράδεκτη, κατάφορα αντισυνταγματική (προβλέπεται στο αρθρ. 22 του Συντάγματος επίταξη μόνο για αμυντικές ανάγκες, φυσικές καταστροφές και δημόσια υγεία), αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και αντιεκπαιδευτική την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των καθηγητών και μάλιστα …προληπτικά, μόνο με πρόταση απεργίας της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ.

Προηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες ανάλογες επιστρατεύσεις των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και των ναυτεργατών, να που η τρικομματική κυβέρνηση – εσωτερική τρόικα είναι σταθερή στον αντιδημοκρατικό, αντιλαϊκό, αντεργατικό της κατήφορο, πιστή στην υπηρεσία των δανειστών και του κεφαλαίου. Αυτή τη φορά χτυπάει ένα κλάδο με 88.000 εργαζόμενους, πάνω στους οποίους  στηρίζεται η εκπαίδευση της νεολαίας και το αύριο του τόπου… Με 1000 κλεισίματα σχολείων, με χιλιάδες άμεσα απειλούμενες απολύσεις (λόγω κατάργησης οργανικών θέσεων) και τρομοκρατικές μεταθέσεις, με τεράστια κενά στην υποδομή και στο προσωπικό, με περικοπές στις δαπάνες παιδείας που πλησιάζουν το 50%. Και βέβαια με μαθητές που λιμοκτονούν μέσα στις τάξεις, θύματα της ανεργίας και φτώχειας που σαρώνει εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, με προοπτική για τους νέους μετά το σχολείο και τις σπουδές: το εφιαλτικό 64% ανεργία στους νέους… Στρώνοντας χαλί για να επιβληθεί «ιδιωτικοποίηση» και στην εκπαίδευση, για κέρδη των ελάχιστων συντρίβοντας τις λαϊκές κι εργατικές οικογένειες και τα παιδιά τους, στερώντας την ελπίδα για το αύριο.

Έρχεται η κυβέρνηση και παραμονές των εξετάσεων νομοθετεί χτυπώντας ακόμη χειρότερα τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ήδη με μειώσεις μισθών μέχρι και 45%) κι όταν αυτοί προχωρούν στο νόμιμο δικαίωμά τους για απεργία επιχειρούν να τους καθυποτάξουν με χουντικές αποφάσεις και την αμέριστη συνεπικουρία με ασυγκράτητη χλεύη των μόνιμα «επιστρατευμένων» κονδυλοφόρων και προπαγανδιστών-παπαγάλων των ΜΜΕ. Που καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, απομονώνοντας κι αντιπαραθέτοντας κάθε κατηγορία εργαζομένων κι επαγγελματιών με το υποτιθέμενο «κοινωνικό σύνολο»… Χθες οι φορτηγατζήδες, οι αγρότες, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι δημοτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο μέταλλο και στις μεταφορές, οι ναυτεργάτες, σήμερα οι καθηγητές, αύριο κάποιοι άλλοι, όλοι τελικά προορίζονται για ένα τεράστιο στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας (διάβαζε ειδικές οικονομικές ζώνες), με μισθούς και συνθήκες εργασίας Μπαγκλαντές…

Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Και βέβαια δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! Ο αγώνας των καθηγητών μας αφορά άμεσα όλους και γι’ αυτό όλοι είμαστε στο πλευρό τους!

Να παρθεί αμέσως πίσω η επιστράτευση!

Όλοι οι εργαζόμενοι συμπαραστάτες κι αλληλέγγυοι στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στην Ερμού & Κορνάρου στο Σύνταγμα Δευτέρα 13/5 στις 7μμ.

Τα συνδικάτα να ανταποκριθούν στην έκκληση της ΟΛΜΕ για γενική απεργία στις 17/5.

ΤΟ Δ.Σ.  

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ INTRACOM,

19,5 Χ.Θ. ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΙΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ T.K. 19002
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2106674988,
FAX:  2106674703,      e-mail:somateio@intracom.gr web: http://www.sein.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-intracom-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9#ixzz2TFc2TGPu
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s