Οι ΕΛΜΕ αποφασίζουν υπέρ του αγώνα. Η μάχη κορυφώνεται

969174_10151570190247512_315076229_n

Σε όλη τη χώρα διεξάγονται μαζικότατες γενικές συνελεύσεις των τοπικών ΟΛΜΕ που αποφασίζουν πάνω στην πρόταση για απεργία. Όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, η συντριπτική πλειονότητα των καθηγητών υπερψηφίζει την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ σε συνελεύσεις με απαρτίες που ξεπερνούν το 70% και 80% των μελών. Όπως έδειξαν και οι χθεσινές διαδηλώσεις, ο κλάδος είναι αποφασισμένος για μια μεγάλη και σκληρή μάχη και έχει στο πλευρό του όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, παρά την προδωτική στάση των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Η κυβέρνηση με την χουντική επιλογή της επιστράτευσης όχι μόνο δεν έπληξε την αγωνιστική διάθεση αλλά ενίσχυσε τη μαχητικότητα και την ανυποχώρητη στάση. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Ενδεικτικές περιπτώσεις από ενημερώσεις τοπικών ΕΛΜΕ (η ενημέρωση συνεχίζεται, ότι θέλετε στέλνετε στο educationsresistance@gmail.com)

Η Α’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.ΥΠΗΡΞΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ. ΕΙΧΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 12Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 3Ο ΕΩΣ 50 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ, ΣΥΝΕΧΗ, ΑΝΕΝΔΟΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΡΟΔΙΑΚΟ, ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Σε μια πρωτοφανή σε μαζικότητα συνέλευση, όπου πήρε μέρος περίπου το 78% των εγγεγραμμένων μελών του σωματείου, υπερψηφίστηκε με συντριπτικά ποσοστά η εισήγηση της ομοσπονδίας για την απεργία διάρκειας. Ακόμη η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων τάχθηκε ενάντια στην επιστράτευση και εκφράστηκε η συλλογική θέληση των συναδέλφων να βαδίσουν στο δρόμο του απεργιακού αγώνα εφόσον εξασφαλιστεί η αναγκαία μαζικότητα και ληφθούν τα αναγκαία πολιτικά και οργανωτικά μέτρα για την ανατροπή της επιστράτευσης. Ακολουθεί το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης με βάση το οποίο οι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας καλούν το κλάδο με ανάλογες αποφάσεις να αντιταχθεί στην πολιτική της μαύρης τρομοκρατίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ, ΩΣΤΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΗ, ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ 

Μαζική η συνέλευση της Α΄ΕΛΜΕ Ν.Έβρου.
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των καθηγητών της Α΄ΕΛΜΕ Ν.Έβρου μετά την επίδοση των ατομικών φύλων επιστράτευσης σε πολλούς καθηγητές του Νομού.Στη συνέλευση μίλησαν πολλοί καθηγητές μέσα σε ένα κλίμα αγωνιστικότητας και σύνθεσης απόψεων.Από τους 123 συμμετέχοντας οι 111 υπερψήφισαν την πρόταση του Δ.Σ της
ΟΛΜΕ για απεργία κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.Προτάθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που θα προκύψουν και συνέχισης της αγώνων μετά την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο.Μετά το τέλος της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης.

Η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου πραγματοποίησε σήμερα 13/05/2013 μαζικότατη Γενική Συνέλευση με συμμετοχή άνω του 70% της δύναμής της, με θέμα την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι:

ΥΠΕΡ εισήγησης ΟΛΜΕ για απεργία διαρκείας   :     66

ΚΑΤΑ            :       3

ΛΕΥΚΟ       :       5

Παρόντες  :  74

Πάρος, 13/05/2013

ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου

Advertisements
This entry was posted in Απόφασεις ΟΛΜΕ, Αποφάσεις ΕΛΜΕ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s