ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης εκφράζει τη συμπαράστασή του στους πληττόμενους καθηγητές Μ.Ε με τα κυβερνητικά μέτρα, που αποτελούν συνέχεια μιας πολιτικής, η οποία πλήττει την Παιδεία στο σύνολό της.

Επιλέγοντας η κυβέρνηση την παραμονή των εξετάσεων ως χρόνο ψήφισης των μέτρων που εξαθλιώνουν τους καθηγητές και οδηγούν ένα μέρος τους στην ανεργία, εκβιάζει γονείς, καθηγητές και κοινωνία σε μια αποδοχή των μέτρων αυτών που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν στη συνέχεια, αν τώρα δεν υπάρξει δυναμική αντίδραση

Η πολιτική επιστράτευση πριν από τις αποφάσεις των ΕΛΜΕ για την κήρυξη της απεργίας, πέραν του λαϊκίστικου χαρακτήρα της, προκειμένου να εμφανισθεί η κυβέρνηση ως προστάτης των αγωνιούντων γονέων και μαθητών των πανελλαδικών εξετάσεων, εκφράζει με τον πλέον κατάδηλο τρόπο, την απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει την πολιτική της με  τα πιο  αντιδημοκρατικά και  αυταρχικά μέτρα.

Ο μόνος δρόμος απέναντι στην εκπαιδευτική λαίλαπα που η κυβερνητική πολιτική επιβάλει είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης γονιών, μαθητών και καθηγητών.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων αλλά και κάθε φορέα που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εκπαιδευτική κοινότητα να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ                       Νέα Σμύρνη, 14/5/2013

ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ 32-34

17122 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ. 2109417880

Email : egkns@yahoo.gr

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s