ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ των ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για την εκπαίδευση, με τις εξετάσεις να ξεκινούν, η κυβέρνηση επέλεξε και έβαλε μια ακόμη βόμβα στη δημόσια εκπαίδευση και στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών.
Η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη προώθησε και ψήφισε την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες, προωθεί ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντας τους εκπαιδευτικούς σε περιπλανώμενους φαντάρους, (1000 καθηγητές περίπου από όλες τις ειδικότητες στα Δυτικό ΠΥΣΔΕ και άλλοι τόσοι στο Ανατολικό ΠΥΣΔΕ θα είναι χωρίς οργανική θέση μετά την αύξηση του ωραρίου). Την ίδια στιγμή προετοιμάζει τις ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ 12.000 Αναπληρωτών και Ωρομισθίων άμεσα, αλλά και αρκετών χιλιάδων μονίμων εκπαιδευτικών που θα βρεθούν χωρίς διδακτικό ωράριο και οργανική θέση, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση – τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
Είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας.
Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δε θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον.
Η κυβέρνηση, με το πρωτόγνωρης βαρβαρότητας μέτρο της ποινικοποίησης της απόφασης- εισήγησης της ΟΛΜΕ για απεργία, μετατρέπει κάθε απεργιακή και αγωνιστική κινητοποίηση ουσιαστικά σε «ιδιώνυμο αδίκημα». Στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τον κατασταλτικό χαρακτήρα της πολιτικής της η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι στους δοκιμαζόμενους και διαγωνιζόμενους μαθητές μας, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των οποίων εμείς ως εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε στην κατεύθυνση της άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων στη μόρφωση και της κατάργησης των φραγμών στη γνώση που σταθερά πολλαπλασιάζει με την πολιτική της.

Είναι φανερό ότι το Υπουργείο Παιδείας αισθάνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει την απεργία των καθηγητών με την παραπληροφόρηση και τη συκοφαντία που έχει εξαπολύσει μέσω των non papers στα ΜΜΕ. Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να καταστείλει την απεργία των καθηγητών. Είναι φανερό ότι αισθάνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπαιδευτικών, κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο αποφασισμένη να δώσει τη μάχη. Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτή τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.
Επειδή ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών αλλά αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά του αναπληρωτή, του ωρομίσθιου, του μόνιμου, του αδιόριστου, του κάθε άνεργου, του κάθε εργαζόμενου, όλων των νέων,
επειδή ο αγώνας γίνεται για το δικαίωμα στην απεργία, για το δικαίωμα να έχεις δικαιώματα.
Καλούμε όλες και όλους να συμμετάσχετε μαζικά την Τετάρτη 15.05 στις 18:00 στο θέατρο Κήπου σε σύσκεψη με θέμα:
“Απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό”
“Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους”

Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε!

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης

Advertisements
This entry was posted in Απόφασεις ΟΛΜΕ, Αποφάσεις ΕΛΜΕ. Bookmark the permalink.

One Response to ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ των ΕΛΜΕ-Θεσσαλονίκης

  1. Gi Iger says:

    και τώρα που διαβάζω για τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ των εκπαιδευτικών και την “επιστράτευσή” τους: 88.000 “Νοματαίοι” .. είναι περσότεροι κι από τον “τακτικό στρατό” της Ελλάδας!.. (κάνω λάθος;!..) Δηλαδή, .. ΑΝνννν…., την Παρασκευή το πρωϊ, .. (λέω ΑΝ!..), υπάρξει μια… “επιδημία”, “μόλυνση”, (πχ ότι έπαθε ο Βενιζέλος όταν γύριζε από “τας Ευρώπας-Κάνες!” στην αλησμόνητη προτασή του για “δημοψήφισμα_επί_ΓΑΠ” (!), ή , … ΑΝ.. όπως ο “πρωθυπουργός” “στραβώθηκε” για να μην πάει μετά τις εκλογές “στας ευρώπας”.. (έτσι “μου σφύριξε ένα πουλάκι!”.. “ιατρικό”..) … ΤΟΤΕ!.. δεν θα φτάνει ούτε ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός για να “επιτηρήσει” τις εξετάσεις!!!.. Α!, Επίσης ΑΝννν,…. “ένας λόχος” μόνο (“ιερός”!) ή έστω και ένα “σύνταγμα” όπου υπάρχουν μεγάλα αστικά κέντρα !.. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ κυκλώσουν σε κάθε πόλη κάθε ΜΜΕ (με στρατηγικό στόχο: ERT, MEGA, ANT1, SKAI, ALPHA, Μπομπολέικα, Αλαφουζέικα, Ψυχαρικα, Βαρδινογιαννικα κλπ κλπ..) για μια-δυο ωρίτσες… ετσι για να επι-ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ την είδηση της “επιδημίας”… τι λέτε ότι θα πουν οι πληωμένοι-απληρωτοι-απολυμένοι-υπερωριακά/”εργαζόμενοι”δημοσιογράφοι”-παπαγαλάκια ?!…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s