Καταγγελία της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής για την επιστράτευση των Καθηγητών

Καταγγελία για την επιστράτευση των Καθηγητών

Η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) της ανεργίας, της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας μας, αξιοποιεί το μόνο όπλο που της έχει απομείνει για να επιβάλει την πολιτική της.
Καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, και το κάνει για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι μνημονιακές πολιτικές των απολύσεων και της δραματικής διόγκωσης της ανεργίας, της περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων, της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών, συνοδεύονται από την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι επιστρατεύουν 86.000 καθηγητές, δηλαδή στο πρωτοφανές μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης.
Συμφωνά με την κυβέρνηση του Μνημονίου οι λιμενεργάτες δεν πρέπει να απεργούν το καλοκαίρι. Οι φύλακες των μουσείων δεν μπορούν να απεργούν την τουριστική περίοδο. Οι οδοκαθαριστές και οι αστυνομικοί δεν πρέπει να απεργούν γενικώς. Οι καθηγητές δεν πρέπει να απεργούν στην αρχή, στο μέσο ή στο τέλος της σχολικής χρονιάς και σίγουρα όχι στις εξετάσεις. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας δεν μπορούν να απεργούν τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα γιατί ενοχλούν τους ντόπιους αλλά ούτε και το καλοκαίρι γιατί ενοχλούν τους τουρίστες.
Σύμφωνα με αυτή την λογική ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μια πρωτάκουστη και πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η οποία προσομοιάζει σε μαύρα ακραία αντιδημοκρατικά καθεστώτα, υπέγραψε προσωπικά το Σάββατο (11 Μαΐου) το απόγευμα απόφαση για την επιστράτευση των καθηγητών και τα φύλλα πορείας αυτής της επιστράτευσης αναμένεται να σταλούν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου.
Η άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική κίνηση του πρωθυπουργού ισοδυναμεί με την επιβολή στρατιωτικού νόμου στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο της Παιδείας, πράγμα που ακυρώνει τον πολιτισμικό-παιδαγωγικό ρόλο της τελευταίας, ενώ καλλιεργεί μια βαθιά αρνητική και τραυματική ψυχολογία στους μαθητές.
Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου της Αττικής απαντάμε με αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους Καθηγητές και καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που καλεί η ΟΛΜΕ την Δευτέρα 13 Μάιου, 7μμ έξω από τα γραφεία της στην οδό Ερμού και Κορνάρου στο Σύνταγμα.

Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΑΤΤΙΚΗΣ

  Αθήνα, 13 Μαΐου 2013

Αρ Πρωτ. : 3887

Κοιν: ΔΕ του ΤΕΕ

 ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ

Τμήματα ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής

ΟΛΜΕ

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s