Και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στους καθηγητές ;

του Δημήτρη Μαριόλη 

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από τη χώρα : το φάντασμα της απεργίας των καθηγητών στις εξετάσεις. Όλες οι δυνάμεις του γερασμένου πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα : ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας, οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι των Μέσων Μαζικής Προπαγάνδας και οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ που καταγγέλλει την ΟΛΜΕ, ο βουλευτής που βγαίνει λίγες ώρες πριν την επιστράτευση και καμαρώνει στην τηλεόραση που η παράταξή του δεν στηρίζει την απεργία στις εξετάσεις, ο πονηρός πολιτευτής που αναρωτιέται με νόημα γιατί η κυβέρνηση δεν αφήνει να γίνουν οι εξετάσεις και μετά να περάσει τα μέτρα και οι αστυνομικοί που ψάχνουν εναγωνίως τους εκπαιδευτικούς να τους παραδώσουν τα φύλλα επίταξης.

Πέρα από τα αμέτρητα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχτηκε η πρόταση για απεργία στο εσωτερικό της ΟΛΜΕ, πέρα από την απίστευτη βαρβαρότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση πριν τη λήψη της απόφασης, τώρα έχουμε και το τελευταίο (μέχρι στιγμής) κομμάτι του παζλ : η ΑΔΕΔΥ αποφασίζει την κήρυξη απεργίας όχι την ημέρα που ζητά η ΟΛΜΕ (την Παρασκευή) αλλά την ημέρα που οι καθηγητές έχουν Γ.Σ. (την Τρίτη) ! Όλα συγκλίνουν σε ένα κοινό σημείο : στους καθηγητές δεν πρέπει να απαγορευτεί απλώς να κάνουν απεργία στις εξετάσεις. Πρέπει πάση θυσία να μην την αποφασίσουν κιόλας !

Δυο πράγματα βγαίνουν από όλα τα παραπάνω : Η απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις αναγνωρίζεται πια από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Και δεύτερον, η ρωγμή που άνοιξε στο καθεστώς (η πρόταση και μόνο για απεργία στις εξετάσεις) αποκαλύπτει το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν και να επιστρέψουμε στη γλυκιά κανονικότητα όπου οι κυβερνώντες θα είναι με το μνημόνιο και κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς. Τελεία εδώ ; Όχι. Την τελεία θα την βάλει ο λαός με τη στάση του και πρώτα και κύρια οι καθηγητές. Και δίπλα τους οι δάσκαλοι που πρέπει να σταθούν επάξια στο πλευρό τους.

Advertisements
This entry was posted in Κείμενα- Απόψεις. Bookmark the permalink.

One Response to Και η ΑΔΕΔΥ ενάντια στους καθηγητές ;

 1. rommsart says:

  Reblogged this on Maria Sevastaki's Weblog and commented:
  via Maria Marinakou facebook
  Καλημέρα μας!

  Όσοι διάβασαν εχτές την επιστολή του αριστούχου μαθητή Κωνσταντίνου Μανίκα δεν μπορεί να κρύβονται πίσω απο το δάκτυλό τους. Εκτός κι αν επιλέγουν να πιστεύουν ότι ως δια μαγείας η ανεργία θα πέσει σε 2-3 χρόνια και θα επιστρέψουμε στην ίδια “στρεβλή ομαλότητα ” της προηγούμενης 20ετίας. Είναι άξιοι της μοίρας τους, όμως όλων μας η μοίρα πια συνδέεται…
  Σαφώς το διακύβευμα δεν είναι αν θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες την Παρασκευή…
  κι όμως το παιχνίδι παίζεται τόσο βρώμικα που το να παλέψεις για το αυτονόητο σε κάνει απο γραφικό και Δον Κιχώτη, μέχρι “μοιραίο”. Το “ποιός φταίει” για την κατάντεια μας δείχνουν να το ξέρουν όλοι, κι όμως το καταπίνουμε σαν “καραμέλα ραντεβού” και το χρυσώνουμε πανεύκολα. Όλο το πολιτικό κατεστημένο, καθεστωτικό και μή, ενώνονται ανίερα κατά της απεργίας των καθηγητών. Η ΟΛΜΕ ζητά πανελλαδική την Παρασκευή, η ΑΔΕΔΥ εξαγγέλλει την απεργία την Τετάρτη που οι καθηγητές έχουν Γενικές Συνελεύσεις….
  Τοσα δάκτυλα κουνήθηκαν εχτές που μας βγάλαν τα μάτια!!
  Υποκριτές…η ιστορία θα σας πληρώσει και με το παραπάνω!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s