ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Όχι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προχώρησε ένα ακόμα βήμα στον αντιλαϊκό της κατήφορο. Αφού ψήφισε ένα νόμο που προβλέπει την πλήρη ελαστικοποίηση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών καθηγητών και γενικά τη διαμόρφωση του “νέου σχολείου” της αγοράς επιβάλλοντας τον αντιδραστικό έλεγχο των εκπαιδευτικών, προχώρησε στην επιστράτευσή τους. Θέλει να διαμορφώσει έναν εκπαιδευτικό χωρίς δικαιώματα, υποταγμένο, να μην διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και το αντιδραστικό περιεχόμενο της γνώσης που προωθεί. Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς και τους μαθητές.

Το ΚΣ του ΣΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου καταγγέλλει την κυβέρνηση που προχώρησε σ’ αυτό το αυταρχικό μέτρο. Η ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για απεργία και ο κρατικός αυταρχισμός θα πέσουν στο κενό! Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει το δικαίωμα στην απεργία. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος σηκώσει κεφάλι. Η ένταση της καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Ως διδάσκουσες και διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο αγώνας για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, να μην απολυθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και για να μην διαλυθεί η δημόσια εκπαίδευση είναι και δικός μας αγώνας. Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις ενάντια στην επιστράτευση και υπέρ μιας πραγματικά δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
13 Μαΐου 2013

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

One Response to ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

  1. rommsart says:

    Reblogged this on Maria Sevastaki's Weblog and commented:
    Όχι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!
    Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s