Ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε Ν.Σμύρνης

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 14 MAH,
7μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου, στο Σύνταγμα.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

313525Οι καθηγητές ετοιμάζονται να δώσουν μια μεγαλειώδη μάχη. Όχι για «δυο ωρίτσες παραπάνω» αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας!
Η τρόικα εσωτερικού, ετοιμάζεται να τυπώσει 85 χιλιάδες φύλλα πορείας για την επιστράτευσή τους. Μετά την επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, μετά την επιστράτευση των ναυτεργατών, σήμερα, η τρικομματική κυβέρνηση κατρακυλά πιο κάτω στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει πάρει: απαγορεύει μια απεργία πριν καν γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις, πριν καν αποφασιστεί, πριν καν προκηρυχθεί!
Θυμάται άραγε ο κύριος Αντώνης Σαμαράς, την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση; Όταν χαρακτήριζε τις επιστρατεύσεις εργαζομένων από την προηγούμενη κυβέρνηση χουντικές μεθόδους; Πώς λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος σήμερα αυτή την τρικομματική κυβέρνησή του, που ποινικοποιεί και την απεργία και το δικαίωμα εξαγγελίας της απεργίας;
Βοούν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Οι γνωστοί ακριβοπληρωμένοι χρυσοκάνθαροι των καναλιών και των εφημερίδων έχουν από μέρες ξεκινήσει το παιχνίδι που ξέρουν καλά να παίζουν, αυτό της συκοφάντησης και της διαπόμπευσης κάθε κλάδου και κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι. «Κοπρόσκυλα οι καθηγητές», κραυγάζουν εξαργυρώνοντας τα αργύρια.
«Όμηροι οι μαθητές!» Όχι φυσικά από αυτούς που έχουν καταδικάσει τους γονείς και τα αδέρφια τους στην ανεργία. Όχι φυσικά από αυτούς που τους έχουν καταδικάσει σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο για μια θέση στην ανεργία ή στη μετανάστευση. Όχι φυσικά από αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές όλων μας. Αλλά από τους καθηγητές τους!
Κι όμως, δεν πρόκειται για «δυο ωρίτσες παραπάνω».
Πρόκειται για επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς και μας αφορά όλους.
H μάχη θα δοθεί:
· Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα, δε θα προσληφθούν ξανά και θα προστεθούν και αυτοί στο 62,4% των νέων ανέργων.
· Για τις δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, και στις δυο βαθμίδες της εκπαίδευσης.
· Για τους αμέτρητους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας που θα διαλύσουν οικογένειες, σπίτια, σχέσεις και σχέδια επειδή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις πανελλαδικής εμβέλειας.
· Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε πόλεις, χωριά, νησιά και γειτονιές, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, για επαναπροσδιορισμό της οργανικότητας των σχολείων με βάση το 1/25.
· Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% της ανεργίας. Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν, αφού δεν θα γίνονται διορισμοί μονίμων αλλά ούτε και αναπληρωτών.
· Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις!».
· Για να μπορούμε όλοι να έχουμε μια αξιοπρεπή ζωή με μια αξιοπρεπή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό.
Καλούμε ΑΔΕΔΥ-ΓΣΣΕ, να αποφασίσουν γενική απεργία για την Παρασκευή 17/5
και απεργιακή συμπόρευση με την εκπαίδευση.
Είμαστε μαζί με τους συναδέλφους μας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Θα συμπορευτούμε και θα συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που θα αποφασίσουν.
Mε αλληλεγγύη και συστράτευση, θα σπάσουμε την επιστράτευση!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ       ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ     Π.Ε.  ΝΕΑΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ

This entry was posted in Αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε.. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s