ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

                                    ΠΡΟΣ : – Το Υπουργείο Παιδείας, τα μέλη του Συλλόγου μας

                                             – Δ.Σ της ΔΟΕ και Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ-ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!!!

      Οι καθηγητές ετοιμάζονται να δώσουν μια μεγαλειώδη μάχη – όχι για «δυο ωρίτσες παραπάνω» αλλά για τη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων μας! Οι μάσκες έπεσαν. Η χουντική, τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με τη στήριξη των ναζιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, επαναφέρει το ΙΔΙΩΝΥΜΟ. Απαγορεύει την απεργία, πριν ακόμα συζητηθεί στις Γ.Σ και τυπώνει 88.000 φύλλα πορείας για την επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Τα Μέσα Μαζικής Εξαχρείωσης με συκοφαντίες και ψέματα καλλιεργούν από μέρες τον κοινωνικό αυτοματισμό και κανιβαλισμό, όπως κάνουν με κάθε εργαζόμενου που σηκώνει κεφάλι. Οι μαθητές κρατούνται όμηροι (!),  όχι φυσικά από αυτούς που τους έχουν καταδικάσει σε ένα σχολείο εξεταστικό κάτεργο για μια θέση στην ανεργία ή στη μετανάστευση, αλλά από τους καθηγητές τους!!

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οι δάσκαλοι δεν πρέπει να σωπάσουμε…

Η επίθεση στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς είναι κοινή, αφορά όλες τις βαθμίδες της. Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος οφείλει να είναι κοινή σε περιεχόμενο και μορφές πάλης. Οι δάσκαλοι πρέπει τώρα να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα δίπλα στους συναδέλφους μας. Να είμαστε οι πρώτοι που θα συστρατευθούμε μαζί τους σε έναν ανυποχώρητο αγώνα, σε μια απεργία που είναι και δική μας!!

·         Για τους 10.000 αναπληρωτές που θα απολυθούν τώρα. Για τις δεκάδες χιλιάδες οργανικές θέσεις που θα χαθούν σε όλη τη χώρα, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Για τα χιλιάδες σχολεία που έκλεισαν, θα κλείσουν και θα υποβαθμιστούν σε χωριά, νησιά και γειτονιές.  Για τα πολυπληθή τμήματα που θα στοιβάζονται σε σχολεία διαλυμένα από την υποχρηματοδότηση. Για τους αμέτρητους εκπαιδευτικούς που θα διαλύσουν οικογένειες, σπίτια και σχέδια επειδή θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε όλες της γωνιές της Ελλάδας.

·         Για τα παιδιά που ήδη λιποθυμούν απ’ την πείνα. Για τους μαθητές που θα «πετύχουν» στις εξετάσεις  για να προσμετρηθούν κι αυτοί στο 64,2% των νέων ανέργων. Για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών που δε θα περάσουν ποτέ την πόρτα του σχολείου για να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν.

·         Για την «αξιολόγηση» και το νέο πειθαρχικό δίκαιο που θα απολύσει όποιον εκπαιδευτικό «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις!». Για να μπορούμε όλοι να έχουμε μια αξιοπρεπρεπή ζωή με μια αξιοπρεπή δουλειά και έναν αξιοπρεπή μισθό. Για να απολαμβάνουμε όλοι πραγματικά  Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Για να μπούμε το Σεπτέμβρη στην τάξη με ψηλά το κεφάλι και να μπορούμε να κοιτάξουμε τους μαθητές μας στα μάτια. Για όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει τώρα σε κοινό απεργιακό βηματισμό με την ΟΛΜΕ. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΗ 2013, 3ο Δ.Σ ΑΙΓΑΛΕΩ, 7.00 μ.μ.

–  Να σπάσουμε την επιστράτευση με συστράτευση, αλληλεγγύη και δυναμισμό!  Όλοι στις Συνελεύσεις! Γονείς, μαθητές, εργαζόμενοι όλοι ενωμένοι στον αγώνα! Θα νικήσουμε!!!

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΣΤΙΣ 7 μ.μ, ΣΤO ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ

      Ρήγα Φερραίου 20                                                          Αιγάλεω 12-5-2013

Advertisements
This entry was posted in Αποφάσεις Συλλόγων Π.Ε., ΔΟΕ, Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s