ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ: Όχι στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΔΗΜΑΡ – ΠΑΣΟΚ προχωρά στην πρωτοφανή απόφαση να επιστρατεύσει προληπτικά τις καθηγήτριες και τους καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι μια χουντικής έμπνευσης και νοοτροπίας κίνηση που ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμα στην απεργία για έναν ακόμη κλάδο εργαζομένων. Επιδιώκει με τη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει! Αν σήμερα επιστρατεύσουν τους εκπαιδευτικούς, αύριο θα επιστρατεύσουν εμάς, θα απαγορεύσουν κάθε κινητοποίηση ενάντια στη μνημονιακή καταστροφή.

Ο αγώνας των καθηγητών είναι αγώνας δίκαιος. Είναι αγώνας για να μη διαλυθούν οι εργασιακές σχέσεις. Είναι αγώνας για να μην βρεθούν οι εκπαιδευτικοί να μετατίθενται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος. Είναι αγώνας για να μην απολυθούν 10.000 αναπληρωτές καθηγητές της δευτεροβάθμιας – πρόκειται για το αντίστοιχο των συμβασιούχων διδασκόντων του ΠΔ 407 της τριτοβάθμιας. Είναι αγώνας για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο. Οι καθηγητές της Μέσης Εκπαίδευσης δεν αγωνίζονται για τον εαυτό τους. Αγωνίζονται για τα παιδιά μας. Αγωνίζονται για το δημόσιο σχολείο. Αγωνίζονται για όλες και όλους μας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε μόνους τους.

Η κυβέρνηση που έχει αυξήσει την ανεργία των νέων στο 64% και σπρώχνει μια ολόκληρη κοινωνία στην απόγνωση και την αυτοκτονία, δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για “πρόκληση αναστάτωσης”. Η ίδια αποτελεί τη χειρότερη μορφή “αναστάτωσης” για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Οι πανεπιστημιακοί, εάν θέλουμε να λεγόμαστε πραγματικά δάσκαλοι, έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό των συναδέλφων της Μέσης Εκπαίδευσης. Να στηρίξουμε όλες τις κινητοποιήσεις τους. Μαζί με το υπόλοιπο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους νέους και τους γονείς, μαζί με όλη τη μαχόμενη κοινωνία να υψώσουμε τη δική μας συλλογική ασπίδα προστασίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 
ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

12 Μαΐου 2013

ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s