Ανακοίνωση της Κίνησης για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

Συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7 μ.μ. ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Στα γραφεία της στην οδό Ερμού καλεί η ΟΛΜΕ. Στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. Συνάντηση με ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για σχεδιασμό κοινής δράσης ζητά το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). Στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ στις  αρχές της εβδομάδας η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλήνιες  εξετάσεις. Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα το πρωί. Η κυβέρνηση τυπώνει 88.000 ατομικά φύλλα πορείας για τους εκπαιδευτικούς.

>>

Με …προληπτική επιστράτευση απειλεί η κυβέρνηση τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να επικυρώσουν στις συνελεύσεις τους την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Την ίδια ώρα μηχανισμός προώθησης του κοινωνικού αυτοματισμού στήθηκε από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Η γελοιότητα έφτασε στο απίστευτο σημείο να δημιουργείται γκρουπ εθελοντών επιτηρητών στο facebook για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών.

Απέναντι στη γελοία και επικίνδυνη ταυτόχρονα συμπεριφορά των κύκλων αυτών, που καλούν την κοινωνία να επιλέξει την υποταγή, βρίσκεται η οργή και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων.

Το όπλο της αλληλεγγύης σε οποιαδήποτε αγωνιστική μορφή επιλέξουν οι καθηγητές και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμα και ενάντια στην ίδια την επιστράτευση, είναι που πρέπει να ανακαλύψουν ακόμα και αυτοί οι εργαζόμενοι που μέχρι πρότινος ήταν επιφυλακτικοί απέναντι στις κινητοποιήσεις αυτές.

Η προληπτική επιστράτευση που επιχειρεί η κυβέρνηση πρέπει να ηττηθεί, όπως και τα σχέδια για περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Η κοινωνία υποφέρει από τη συντεχνία των κυβερνητικών παραγόντων και των συνομιλητών τους. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη του συλλογικού ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στην πολιτική της φτώχειας και του αυταρχισμού.

Αθήνα 10 Μαΐου 2013

Το γραφείο Τύπου

Advertisements
This entry was posted in Ψηφίσματα. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s